Zakintos – 10 mesta koja morate posetiti

Grad Zakintos – Glavni grad i luka ovog prelepog ostrva je karakterističan po neoklasičnoj arhitekturi, lepim trgovima i predivnoj luci po kojoj se možete prošetati. Jedno od mesta koja obavezno trebate posetiti u gradu je crkva Agios Dionisos.

Vizantijski muzej – Muzej poseduje bogatu kolekciju raznih umeničkih dela sačuvanih i crkvi i manastira koji su bili uništeni zemljotresom 1953. godine. Muzej se nalazi u gradu Zakintos i radi svakim danom osim ponedeljka od 8:30 do 15:00 časova.

zakintos muzej

Plave pećine – Ove pećine imaju izuzetno oblikovane stene i pećine okružene tirkiznim morem. Ukoliko želite da istražite ove pećine na najbolji način onda obavezno idite čamcem.

Keri – Ovo je jedno od sela koje je ostalo očuvano nakon zemljotresa 1953. Selo je okruženo vinogradima i tu se proizvode neka od najboljih vina na ostrvu.

Zaliv Laganas – Ovo mesto je poznato po kornjačama koje dolaze na ovo mesto da polažu jaja. Ukoliko se ovde nađete u pravo vreme možete prisustvovati prvim koracima malih kornjača koje su se tek izlegle i koje hrabro koračaju ka moru.

Volimes – Planinsko selo najpoznatije po svom tradicionalnom tekstilu i venecijanskoj baroknoj crkvi, Agias Paraskevi, je šarmantno mesto koje nećete zaboraviti.

zakintos navajo

Navagio plaža – Za ovu plažu se može reći da je zaštitni znak ostrva zbog olupine broda koja se na njoj nalazi i koja privlači veliki broj turista svakodnevno. Osim olupine broda ovu plažu krasi i izuzetna prirodna lepota, beli pesak, tirkizno more i oštre litice koje je okružuju.

Anafonitria – Sveti Dionisos, koji je ujedno i zaštitnik Zakintosa, je bio monah u manastiru Panagia Anafonitria, koji datira iz 14. veka. Manastir se nalazi u malom uspavanom planinskom seocetu.

Melinado – Ovo malo tradicionalno grčko seoce je najpoznatije po Hramu Artemisa, gde su bili otkriveni ostatci poput novčića i grnčarije.

Maherado – U ovom mestu je skrivena crkva Agia Mavra iz 14. veka, koja je karakterističnazbog freski i ikona koje su izuzetno očuvane. Za jednu od ikona se čak veruje da ima čudesne moći.

zakintos crkva

One Comment

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Comments are closed.